Recepty Předkrmy Studené Klasický sváteční aspik se šunkou a zeleninou

Ingredience

400 g vepřové šunky
1 kostka kuřecího bujónu
5 kuliček pepře
5 kuliček celého nového koření
1 bobkový list
100 g želatiny
1 citron
2 l vody
100 g nakládaného hrášku
100 g mrkve (sterilované)
sůl

Postup přípravy

1

V hrnci si povaříme 5 minut masový bujón společně s kořením, šťávou z citrónu a solí. Zmírníme plamen tak, aby se nám voda už nevařila a přidáme práškovou želatinu. Mícháme, dokud se zcela nerozpustí.

2

Sterilovanou zeleninu si slijeme a šunku si nakrájíme na větší kostky. Připravíme si mísu, do které vše hezky vyrovnáme.

3

Zalijeme aspikem a dáme ztuhnout do ledničky přes noc.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3