Kokosové cupcaky bez lepku a s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

4 vejce
100 g třtinového cukru
10 lžic řepkového oleje
2 lžíce rumového aromatu
150 g pohankové mouky
150 g strouhaného kokosu (a další na posypání)
1 balení prášku do pečiva (bez fosfátů)
1 balení vanilkového cukru
250 ml kokosového mléka
Na polevu
100 g moučkového cukru
3 lžíce rumu

Postup přípravy

1

Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků.

2

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Půjde to lépe, když k nim přidáte špetku soli.

3

Žloutky smíchejte se třitinovým cukrem a olejem. Vyšlehejte je do tekuté hladké hmoty.

4

Do žloutkové směsi přidejte rumovou esenci, mouku a kokos. Přisypte prášek do pečiva a vanilkový cukr.

5

Postupně přilévejte kokosové mléko a nakonec vmíchejte sníh z bílků.

6

Směsí naplňte formu na muffiny.

7

Pečte v řádně vyhřáté troubě na 180 °C asi 25–30 minut.

8

Po upečení nechte cupcaky chvíli vychladnout.

9

Připravte polevu z cukru, 10 lžic vody a a rumu. Bude to hustá, krémovitá hmota.

10

Cupcaky pokapejte polevou a posypte kokosem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3