Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Čokoládu rozlámeme na malé kousky a zalijeme ji horkou vodou. Mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté přidáme kakao.
Máslo ušleháme s cukrem. Poté přidáme vejce a vše zašleháme do pěny. Do vzniklé směsi přimícháme rozpuštěnou čokoládu s kakaem, jedlou sodu, prášek do pečiva, mléko, máslo, cukr, sůl a nakonec i mouku. Těsto nalijeme do vymazané formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 45 minut.
Než korpus vychladne, přichystáme si krém. Mascarpone vyšleháme s cukrem. Pomalu přidáváme šlehačku a šleháme, dokud nevznikne hladký krém. Poté teprve přimícháme kokosové mléko.
Korpus rozpůlíme a natřeme ho polovinou krému. Druhou si necháme na vrch. Nakonec dort dozdobíme kokosovými lupínky.