Recepty Dezerty Pečené Koláč Gerbeaud

Ingredience

500 g hladké mouky
250 g másla (nebo tuku na pečení)
50 g moučkového cukru
2 vejce (velké)
20 g čerstvého droždí
100 ml mléka
1 špetka soli
300 g meruňkové marmelády (nebo rybízové)
200 g čokolády
máslo
Nádivka:
300 g mletých vlašských ořechů
180 ml vody
180 g krystalového cukru

Postup přípravy

1

Rozpustíme droždí ve vlažném mléce s trochou cukru. Necháme trochu nakynout. Mezitím smícháme mouku s cukrem, tukem na pečení nebo máslem, vejcem a žloutkem. Přidáme droždí a vypracujte těsto.

2

Připravíme nádivku: vařící vodou zalijeme ořechy, cukr, citrónovou kůru a trochu rumové esence. Dobře promícháme.

3

Těsto rozdělíme na 3 části a každé z nich rozválejte.

4

Jednu část těsta položíme na plech, potřeme džemem a polovinou nádivky, položíme další část těsta a celý postup opakujeme. Vrchní část těsta propícháme vidličkou a pečeme při teplotě 200 °C asi půl hodiny.

5

Upečený koláč potřeme rozpuštěnou čokoládou s trochou másla.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3