Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Koláč Pasqualina plněný špenátem a vejcem

Ingredience

400 g hladké mouky
1 lžička soli
5 lžic olivového oleje
200 ml vody
500 g mraženého špenátu (listového)
500 g ricotty
100 g parmazánu
6 vajec
majoránka
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Mouku promíchanou se solí zalijte 200 ml vlažné vody a olivovým olejem. Vypracujte vláčné těsto.

2

Vytvarujte 4 stejné bochánky a nechte je 30 minut odpočívat pod navlhčenou utěrkou.

3

Špenát nechte povolit, slijte z něj přebytečné tekutiny a nasekejte ho nadrobno.

4

Promíchejte špenát s ricottou a nastrouhaným parmazánem, dochuťte majoránkou, solí a pepřem.

5

Jeden z bochánků vyválejte na velmi tenký plát a vyložte jím zapékací misku vyplněnou pečicím papírem. Těsto musí lehce přesahovat okraje nádoby.

6

Plát pomažte pomocí mašlovačky olivovým olejem.

7

Vyválejte další plát těsta a položte jej na první díl.

8

Špenátovou směs dejte na těsto, povrch uhlaďte vařečkou. Vytlačte do něj 6 důlků, do každého opatrně vyklepněte jedno vejce.

9

Na špenátovou směs s vejci položte další dva pláty těsta. Každý z nich pomažte olejem, okraje těsta spojte a vrchní část na několika místech propíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára.

10

Pasqualinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, přibližně 45 až 50 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3