Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mouku promíchanou se solí zalijte 200 ml vlažné vody a olivovým olejem. Vypracujte vláčné těsto.
Vytvarujte 4 stejné bochánky a nechte je 30 minut odpočívat pod navlhčenou utěrkou.
Špenát nechte povolit, slijte z něj přebytečné tekutiny a nasekejte ho nadrobno.
Promíchejte špenát s ricottou a nastrouhaným parmazánem, dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
Jeden z bochánků vyválejte na velmi tenký plát a vyložte jím zapékací misku vyplněnou pečicím papírem. Těsto musí lehce přesahovat okraje nádoby.
Plát pomažte pomocí mašlovačky olivovým olejem.
Vyválejte další plát těsta a položte jej na první díl.
Špenátovou směs dejte na těsto, povrch uhlaďte vařečkou. Vytlačte do něj 6 důlků, do každého opatrně vyklepněte jedno vejce.
Na špenátovou směs s vejci položte další dva pláty těsta. Každý z nich pomažte olejem, okraje těsta spojte a vrchní část na několika místech propíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára.
Pasqualinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, přibližně 45 až 50 minut.