Koláč plný hrušek pro diabetiky

Ingredience

4 vejce
5 hrušek
40 tablet sladidla
200 ml vody (vroucí)
200 g polohrubé mouky
10 g prášku do pečiva
40 g vlašských ořechů
1 citron (nastrouhaná kůra z půlky)
máslo
hrubá mouka

Postup přípravy

1

Smícháme si mouku s citrónovou kůrou, podrcenými vlašskými ořechy a práškem do pečiva. V jiné míse si rozšleháme vejce s tabletami umělého sladidla. Postupně přiléváme vroucí vodu. Sypké ingredience smícháme s tekutými a těsto přelijeme do máslem vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy.

2

Hrušky si oloupeme, zbavíme jadřinců a přepůlíme na půl. Na vrchu každou několikrát nařízneme. Takto připravené hrušky vršíme na těsto.

3

Koláč pečeme při 170 °C 40 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3