Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Slaný koláč s nízkým obsahem laktózy vhodný například k nedělnímu obědu.
V míse promícháme mouku se solí, přidáme Heru nakrájenou na kousky, tvaroh a vejce a důkladně prohněteme. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout v ledničce alespoň 30 minut.
Mezitím připravíme náplň. Na pánvi na olivovém oleji krátce osmažíme cibuli a česnek, přidáme špenátové listy a orestujeme.
V misce smícháme vejce s tvarohem, částí nastrouhané goudy a vychladlou špenátovou směsí, osolíme a opepříme.
Odpočaté těsto vyválíme na tenkou placku a vyložíme s ní vymazanou a strouhankou vysypanou formu. Placku několikrát propíchneme vidličkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 10 minut.
Do předpečeného koláče přesuneme připravenou náplň a navrch poklademe zbývající goudu nakrájenou na kousky. Pečeme dozlatova dalších 20 minut.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.