Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Droždí rozdrobíme do misky a rozetřeme ve 4 lžících teplého mléka. Přidáme 2 lžíce mouky a promícháme. Povrch ještě poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Zbylou mouku prosejeme do mísy, přidáme oba cukry, žloutky, 1 vejce a změklé máslo. Ochutíme citronovou kůrou a rumem, mírně osolíme.
Přidáme vykynutý kvásek a za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme pevné těsto, které necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Těsto znovu prohněteme, rozdělíme na kousky a vytvarujeme asi 30 kuliček.
Plech vymažeme tukem, rozložíme na něj kuličky a opět necháme kynout. Vykynuté kuličky zploštíme a vytlačíme do nich důlek pro náplň.
Zbylé vejce rozkvedláme, potřeme jím kuličky a naplníme pudinkem. Můžeme dozdobit kousky čokolády a zlatými rozinkami.
Dáme péct nejprve při 200-220°C 10-15 minut a potom při mírnější teplotě dopékáme dozlatova.