Recepty Dezerty Pečené Koláčky s pudinkem

Ingredience

250 ml mléka (vlažného)
50 g čerstvého droždí
500 g polohrubé mouky
1 lžíce krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce (2 celé a 2 žloutky)
150 g másla
sůl
1 citron (nastrouhaná kůra)
2 lžíce rumu
vanilkový puding (uvařený)
máslo (na vymazání plechu)
hořká čokoláda (kousek)
rozinky (zlaté, dle chuti)

Postup přípravy

1

Droždí rozdrobíme do misky a rozetřeme ve 4 lžících teplého mléka. Přidáme 2 lžíce mouky a promícháme. Povrch ještě poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.

2

Zbylou mouku prosejeme do mísy, přidáme oba cukry, žloutky, 1 vejce a změklé máslo. Ochutíme citronovou kůrou a rumem, mírně osolíme.

3

Přidáme vykynutý kvásek a za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme pevné těsto, které necháme asi hodinu kynout na teplém místě.

4

Těsto znovu prohněteme, rozdělíme na kousky a vytvarujeme asi 30 kuliček.

5

Plech vymažeme tukem, rozložíme na něj kuličky a opět necháme kynout. Vykynuté kuličky zploštíme a vytlačíme do nich důlek pro náplň.

6

Zbylé vejce rozkvedláme, potřeme jím kuličky a naplníme pudinkem. Můžeme dozdobit kousky čokolády a zlatými rozinkami.

7

Dáme péct nejprve při 200-220°C 10-15 minut a potom při mírnější teplotě dopékáme dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3