Recepty Hlavní jídla S masem Koleno marinované v pivě, česneku a cibuli

Ingredience

1 vepřové koleno
3 cibule (větší)
1 palice česneku
300 ml světlého piva
2 lžíce plnotučné hořčice
1 bobkový list
2 kuličky celého nového koření
3 kuličky celého pepře
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Aby se vám do kolena dostaly všechny chutě ještě lépe, nařízněte mu kůži do mřížky.

Postup přípravy

1

Koleno umyjeme a zbavíme případných štětin. Důkladně ho prosolíme a opepříme. Utřeme si tři stroužky česneku a společně s hořčicí je vetřeme do kůže kolena.

2

Koleno přendáme do pekáčku a obložíme ho pokrájenou cibulí na kolečka a rozdrceným zbývajícím česnekem. Přidáme koření a vše zalijeme pivem. Takto necháme koleno přes noc marinovat v chladu.

3

Troubu předehřejeme na 160 °C a koleno v ní pečeme pod pokličkou 2 hodiny. Občas ho podlijeme výpekem. Po uplynulé době odklopíme pokličku a necháme na koleni vytvořit křupavou kůrčičku. Bude to trvat asi ještě 30 minut.

4

Pokud máme málo šťávy, můžeme ještě přilít pivo či vodu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3