Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Aby se vám do kolena dostaly všechny chutě ještě lépe, nařízněte mu kůži do mřížky.
Koleno umyjeme a zbavíme případných štětin. Důkladně ho prosolíme a opepříme. Utřeme si tři stroužky česneku a společně s hořčicí je vetřeme do kůže kolena.
Koleno přendáme do pekáčku a obložíme ho pokrájenou cibulí na kolečka a rozdrceným zbývajícím česnekem. Přidáme koření a vše zalijeme pivem. Takto necháme koleno přes noc marinovat v chladu.
Troubu předehřejeme na 160 °C a koleno v ní pečeme pod pokličkou 2 hodiny. Občas ho podlijeme výpekem. Po uplynulé době odklopíme pokličku a necháme na koleni vytvořit křupavou kůrčičku. Bude to trvat asi ještě 30 minut.
Pokud máme málo šťávy, můžeme ještě přilít pivo či vodu.