Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Koprová omáčka s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 l sójového mléka
1 kostka zeleninového bujónu (bio)
1 lžíce kukuřičného škrobu (na zahuštění)
1 svazek kopru
bílý vinný ocet
sůl
citronová šťáva
krystalový cukr

Postup přípravy

1

Ze sojového mléka si odložíme stranou asi 100 ml. Sojové mléko nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj zeleninový bujón a přivedeme k varu.

2

Ve zbytku sojového mléka rozmícháme kukuřičných škrob. Kopr nakrájíme na drobno a přidáme ho do vařeného mléka.

3

Jakmile začne sojové mléko vařit, zahustíme ho díky rozpuštěnému škrobu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

4

Hotovou omáčku ochutíme citronovou šťávou, solí, cukrem a octem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3