Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Koprová omáčka s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 l sojového mléka

1 kostka bio zeleninového bujónu

1 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění

svazek čerstvého kopru

ocet

sůl

citronová šťáva

cukr

Postup přípravy

1

Ze sojového mléka si odložíme stranou asi 100 ml. Sojové mléko nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj zeleninový bujón a přivedeme k varu.

2

Ve zbytku sojového mléka rozmícháme kukuřičných škrob. Kopr nakrájíme na drobno a přidáme ho do vařeného mléka.

3

Jakmile začne sojové mléko vařit, zahustíme ho díky rozpuštěnému škrobu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

4

Hotovou omáčku ochutíme citronovou šťávou, solí, cukrem a octem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4