Recepty Hlavní jídla S masem Koprová omáčka s vejci a knedlíky

Ingredience

500 g telecí kýty
150 g mrkve
150 g petrželky
150 g celeru
2 bobkové listy
2 kuličky celého nového koření
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 cibule
tymián
čerstvý kopr
4 vejce
200 ml smetany ke šlehání
4 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce krystalového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
Na knedlíky
4 rohlíky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 vejce
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Maso, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, tymián, sůl a pepř vložte do vody. Vařte při nízké teplotě přiklopené asi 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podlijte vodou.

2

Mezitím připravte knedlíky: Nakrájejte pečivo na malé kostičky o velikosti 1 × 1 cm. Přidejte mouku, mléko, sůl, žloutky a sníh vyšlehaný ze 2 vajec.

3

Vzniklé těsto vložte do dvou připravených mikrotenových sáčků a vařte ve vodě 15 minut. Otočte a vařte dalších 15 minut.

4

Jakmile je vývar z telecího masa hotový, máslo rozpusťte v hrnci a zaprašte moukou. Vzniklou jíšku rozřeďte vývarem.

5

Vařte 20 minut, poté dochuťte solí, cukrem, octem a smetanou. Vařte další 2 minuty. Nakonec přidejte nasekaný kopr, 2 lžíce másla pro zjemnění a odstavte.

6

Podávejte s knedlíkem, nakrájeným telecím masem a vajíčkem uvařeným natvrdo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3