Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Maso, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, tymián, sůl a pepř vložte do vody. Vařte při nízké teplotě přiklopené asi 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podlijte vodou.
Mezitím připravte knedlíky: Nakrájejte pečivo na malé kostičky o velikosti 1 × 1 cm. Přidejte mouku, mléko, sůl, žloutky a sníh vyšlehaný ze 2 vajec.
Vzniklé těsto vložte do dvou připravených mikrotenových sáčků a vařte ve vodě 15 minut. Otočte a vařte dalších 15 minut.
Jakmile je vývar z telecího masa hotový, máslo rozpusťte v hrnci a zaprašte moukou. Vzniklou jíšku rozřeďte vývarem.
Vařte 20 minut, poté dochuťte solí, cukrem, octem a smetanou. Vařte další 2 minuty. Nakonec přidejte nasekaný kopr, 2 lžíce másla pro zjemnění a odstavte.
Podávejte s knedlíkem, nakrájeným telecím masem a vajíčkem uvařeným natvrdo.