Recepty Hlavní jídla S masem Králik na černo

Ingredience

předek králíka

1 cibule

2 ks bobkový list

8 kuliček černého pepře

4 kuličky nového koření

sůl

ocet (trocha)

Na omáčku:

máslo

cukr moučka

perník na strouhání

mandle (celé oloupané nebo plátky mandlí)

sušené švestky

rozinky

Na knedlíčky:

játra z králíka

1 žloutek

1 ks másla

mletý černý pepř

1 stroužek česneku

strouhanka

majoránka

Postup přípravy

1

Předek králíka uvaříme s cibulí, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením, trochou octa a solí do měkka. Vývar přecedíme a vychladlé maso obereme. Příprava knedlíčků Králičí játra si naškrábeme nebo semeleme, přidáme žloutek, pepř, majoránku, máslo, prolisovaný česnek a dle hustoty přidáváme strouhanku. Z hotové směsi děláme malé knedlíčky. Příprava omáčky Na másle uděláme s cukrem karamel. Do karamelu opatrně vlijeme horký přecezený vývar z králíka. Omáčku povaříme a zahustíme nastrouhaným perníkem. Dále do omáčky přidáme připravené játrové knedlíčky, pokud dáváme celé mandle, tak je také přidáme a omáčku povaříme do uvaření knedlíčků. Dále přidáme vařené, obrané králičí maso, sušené švestky, rozinky a pokud dáváme mandle na plátky, přidáme je také na konec. Hotovou omáčku dle chuti okyselíme trochou octa, dosolíme a přisladíme cukrem. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 16. 10. od 8:00 do 22. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/34_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4