Recepty Hlavní jídla S masem Králík na smetaně
Ingredience
1 králík
1 cibule
500 ml smetany na vaření
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
1 lžička pepře
šťáva z citronu
sůl
černý pepř celý
olej
voda (nebo vývar)
Nočky:
250 g mouky
1 vejce
sůl
voda
olej
Postup přípravy
1
Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme, osolíme a opepříme, a pokapeme citronovou šťávou. Maso bude křehčí.
2
Pečlivě očistíme cibuli, nakrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji.
3
Kousky králíka opečeme na cibuli, přidáme vodu, bobkový list, nové koření, pepř a dusíme asi hodinu a půl.
4
Smetanu přidáme do horké omáčky s králíkem. Necháme vařit, než se vše spojí dohromady.
5
Na nočky smícháme mouku s vejcem, solí a vodou a vypracujeme hladké těsto. Těsto by nemělo být příliš řídké a mělo by držet tvar.
6
V hrnci necháme vařit vodu, přes síto nebo pomocí nože vytvoříme nočky, které vkládáme přímo do vroucí vody. Když vyplavou na hladinu, vyndáme je a necháme oschnout. Můžeme přidat trochu oleje.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4