Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Dospělí si mohou do květákové polévky přidat čerstvě umletý pepř.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
V hrnci rozehřejeme máslo. Na něm necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli.
Přidáme na malé růžičky obraný květák, bobkový list a muškátový oříšek. Promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni 20 minut, dokud květák nezměkne.
Po uplynulé době vyndáme bobkový list a směs rozmixujeme v mixéru dohladka.
K polévce přilijeme smetanu, osolíme a ohřejeme ji.