Recepty Polévky Krémová tuřínová polévka

Ingredience

600 g tuřínů
4 brambory (větší)
3 cibule
50 g másla
l zeleninového bujónu
250 ml smetany na vaření
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
1 petrželka

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji v hrnci na másle.

2

Tuřín oloupeme, také nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle společně se zpěněnou cibulkou.

3

Směs tuřínu a cibule zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek a vaříme asi 50 minut. Podle potřeby přidáváme vývar a mícháme.

4

Po 50 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory i tuřín měkké.

5

Hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec přidáme smetanu a zamícháme.

6

Petržel nakrájíme na kolečka a opražíme ji na pánvi. Přidáme ji na polévku pro dekoraci i ještě lepší chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3