Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji v hrnci na másle.
Tuřín oloupeme, také nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle společně se zpěněnou cibulkou.
Směs tuřínu a cibule zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek a vaříme asi 50 minut. Podle potřeby přidáváme vývar a mícháme.
Po 50 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory i tuřín měkké.
Hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec přidáme smetanu a zamícháme.
Petržel nakrájíme na kolečka a opražíme ji na pánvi. Přidáme ji na polévku pro dekoraci i ještě lepší chuť.