Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Rizoto můžeme dozdobit čerstvými olivami a oblíbenou bylinkou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Nachystáme si hrnec a rozpustíme v něm máslo. Na másle osmažíme cibuli.
Do hrnce nasypeme rýži a za stálého míchání asi 3 minuty restujeme. Rýži zalijeme vínem a krátce povaříme, aby se alkohol vypařil.
Rýži podlijeme horkým kuřecím vývarem. Rýži vaříme asi 20 minut do měkka a podle potřeby přidáme vývar.
Než se rizoto uvaří, nakrájíme si cuketu na větší kousky a osmažíme ji na rozpáleném olivovém oleji. Cuketu ochutíme lisovaným česnekem. Podle chuti osolíme.
Cuketovou směs přidáme do hotové rýže. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a hned podáváme.