Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Krémové houbové krupoto s bílým vínem a parmazánem

Ingredience

300 g krup
150 ml bílého vína
800 ml kuřecího bujónu
300 g žampionů (mohou být i mražené)
50 g másla
1 cibule
30 g parmazánu
sůl
mletý černý pepř
čerstvá petrželka (na ozdobu)

Popis

TIP: Jste příznivcem výraznějších chutí? Krupoto si můžete dochutit ještě nasekaným česnekem, majoránkou, či bazalkou.

Postup přípravy

1

Kroupy namočíme na 3 - 4 hodiny do vody. V hrnci rozehřejeme 25 g másla, orestujeme na něm cibuli a přidáme kroupy. Vše zalijeme vínem a necháme chvilku provařit.

2

Zalijeme vývarem a vaříme asi 40 minut do změknutí krup. Občas promícháme.

3

Na pánvičce si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené houby, které chvilku podusíme, dokud nepustí šťávu.

4

Měkké kroupy promícháme s houbami, zasypeme nastrouhaným parmazánem, dochutíme solí a pepřem. Na talíři ještě můžeme posypat bylinkami dle našeho výběru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3