Krémové rizoto s houbami s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

300 g rýže Arborio
100 ml bílého vína
200 g žampionů
180 ml smetany ke šlehání bez laktózy
1 cibule
70 g másla bez laktózy
l kuřecího bujónu
1 snítek tymiánu
sůl
olivový olej
čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Rýži důkladně opláchneme, dokud nepoteče zcela čistá voda.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Houby očistíme, opláchneme a necháme okapat. Houby nakrájíme na plátky.

3

Na másle necháme zesklovatět cibuli a přidáme houby. Restujeme pět minut a vhodíme rýži. Vše promícháme a ještě restujeme, aby se rýže obalila v másle.

4

Rýži podlijeme vínem a vaříme, dokud se víno zcela nevsákne do rýže. Pak rýži podlijeme částí vývaru vaříme ji do měkka. Podle potřeby vývar během vaření přidáváme.

5

Jakmile je rýže hotová, přidáme smetanu, osolíme podle chuti a přidáme na drobno pokrájené snítky tymiánu.

6

Ozdobíme na drobno nakrájenou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3