Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Klasické italské rizoto je plné lahodné smetany a sýru. To však není nic pro ty, kdo nemohou jíst produktu s laktózou. Řešením je krémové rizoto s houbami bez laktózy.
Rýži důkladně opláchneme, dokud nepoteče zcela čistá voda.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Houby očistíme, opláchneme a necháme okapat. Houby nakrájíme na plátky.
Na másle necháme zesklovatět cibuli a přidáme houby. Restujeme pět minut a vhodíme rýži. Vše promícháme a ještě restujeme, aby se rýže obalila v másle.
Rýži podlijeme vínem a vaříme, dokud se víno zcela nevsákne do rýže. Pak rýži podlijeme částí vývaru vaříme ji do měkka. Podle potřeby vývar během vaření přidáváme.
Jakmile je rýže hotová, přidáme smetanu, osolíme podle chuti a přidáme na drobno pokrájené snítky tymiánu.
Ozdobíme na drobno nakrájenou petrželkou.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.