Krémové rizoto s houbami s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

300 g rýže na rizoto

100 ml bílého vína

200 g hub

180 ml smetany ke šlehání se sníženým obsahem laktózy

1 cibule

70 g másla se sníženým obsahem laktózy

1,5 l kuřecího vývaru

1 větvička tymiánu

sůl

olivový olej

petrželková nať na ozdobu

Postup přípravy

1

Rýži důkladně opláchneme, dokud nepoteče zcela čistá voda.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Houby očistíme, opláchneme a necháme okapat. Houby nakrájíme na plátky.

3

Na másle necháme zesklovatět cibuli a přidáme houby. Restujeme pět minut a vhodíme rýži. Vše promícháme a ještě restujeme, aby se rýže obalila v másle.

4

Rýži podlijeme vínem a vaříme, dokud se víno zcela nevsákne do rýže. Pak rýži podlijeme částí vývaru vaříme ji do měkka. Podle potřeby vývar během vaření přidáváme.

5

Jakmile je rýže hotová, přidáme smetanu, osolíme podle chuti a přidáme na drobno pokrájené snítky tymiánu.

6

Ozdobíme na drobno nakrájenou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4