Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Rybí odřezky dejte do hrnce. Přidejte cibuli, kterou i se slupkou rozkrojte na poloviny. Zalijte vodou, aby maso bylo ponořené (zhruba litr) a vařte asi 15 minut.
Vývar sceďte, cibuli vyhoďte, maso si nechte stranou do polévky.
Na másle orestujte nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory. Zalijte rybím i zeleninovým vývarem, přidejte nové koření, osolte a opepřete.
Vařte do změknutí zeleniny a brambor, asi 5 minut.
Polévku rozmixujte v krém. Přidejte do ní smetanu a kousky ryby.
Během vaření polévky připravte noky: Máslo utřete s vejcem. Postupně přidávejte mléko a krupici, dosolte a nakonec rozmíchejte nasekané bylinky. Nechte chvilku odležet
Noky tvarujte lžící a vkládejte je do vařící se polévky. Vařte ještě 8 minut. Nakonec polévku ozdobte petrželkou.