Recepty Polévky Krevetový krém pro zvláštní příležitost

Ingredience

100 g krevet (vařených, oloupaných)
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce citronové šťávy
160 ml kokosového mléka
300 ml vody
olivový olej
1 hrst čerstvého koriandru
1 lžička chilli pasty
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Krém můžeme dozdobit lístky oblíbené bylinky nebo přidat i sušené chilli. Pozor ale, abychom nepřebili jemnou chuť krevet.

Postup přípravy

1

V hrnci na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krevety a krátce je orestujeme.

2

Podlijeme trochou vody, přidáme nakrájenou mrkev a prolisovaný česnek. Opět chvíli restujeme.

3

Poté zalijeme vodou a kokosovým mlékem, osolíme a opepříme.

4

Přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme 20 minut.

5

Vyjmeme pár kousků krevet, do zbytku přidáme čerstvý koriandr a rozmixujeme tyčovým mixérem.

6

Nakonec krém zjemním citronovou šťávou, vmícháme chilli pastu a vrátíme do něj uvařené krevety.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3