Recepty Polévky Krevetový krém pro zvláštní příležitost
Ingredience
100 g vařených oloupaných krevet
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce citronové šťávy
160 ml kokosového mléka
300 ml vody
olivový olej
hrst čerstvého koriandru
1 lžička chilli pasty
sůl
pepř
Popis

TIP: Krém můžeme dozdobit lístky oblíbené bylinky nebo přidat i sušené chilli. Pozor ale, abychom nepřebili jemnou chuť krevet.

Postup přípravy
1
V hrnci na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krevety a krátce je orestujeme.
2
Podlijeme trochou vody, přidáme nakrájenou mrkev a prolisovaný česnek. Opět chvíli restujeme.
3
Poté zalijeme vodou a kokosovým mlékem, osolíme a opepříme.
4
Přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme 20 minut.
5
Vyjmeme pár kousků krevet, do zbytku přidáme čerstvý koriandr a rozmixujeme tyčovým mixérem.
6
Nakonec krém zjemním citronovou šťávou, vmícháme chilli pastu a vrátíme do něj uvařené krevety.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept