Recepty Hlavní jídla Ryby Krevety na grilu v medové marinádě

Ingredience

600 g krevet

100 g másla

2 lžíce olivového oleje

4 lžíce citronové šťávy

2 lžíce medu

3 stroužky česneku

3 špetky strouhaného zázvoru

3 špetky citronové kůry

chilli podle chuti

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Máslo rozpustíme a smícháme ho s medem. Přidáme citronovou šťávu, lisovaný česnek, citronovou kůru, zázvor a olivový olej. Podle chuti přidáme chilli, pepř a sůl. Pokud nemáte rádi chilli, je možné ho vynechat.

2

Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní na 1 hodinu krevety. Krevety před grilováním otřeme, aby nám marináda nekapala do grilu.

3

Grilujeme z každé strany asi 6 minut a během grilování potíráme marinádou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4