Recepty Hlavní jídla Ryby Krevety v rajčatové omáčce s bazalkou

Ingredience

800 g krevet (čerstvých)
2 lžíce olivového oleje
3 šalotky
2 stroužky česneku
500 g rajčatového pyré
sušené oregano
čerstvý koriandr
1 limetka
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Na pánvi s olivovým olejem orestujte nadrobno nakrájenou šalotku.

2

Přidejte nasekaný česnek a rajčatové pyré.

3

Směs nechte chvilku podusit. Poté přidejte nasekané bylinky, dochuťte solí a pepřem.

4

Mezitím opláchněte krevety. Osolte je, přidejte čerstvý koriandr, šťávu a kůru z limetky. Zakapejte je olivovým olejem, promíchejte a dejte na tál (grilovací desku).

5

Grilujte z obou stran dozlatova, asi 3 a 3 minuty.

6

Krevety vyloupejte a podávejte s rajčatovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3