Křupavé domácí bagety z bezlepkové mouky
Ingredience
1 balení sušeného droždí (7 g)
460 g bezlepkové mouky
200 ml mléka
2 vajíčka
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 žloutek na potření
Postup přípravy
1
Mouku prosejeme a smícháme se solí, sušeným droždím a cukrem.
2
Mléko lehce ohřejeme a nalijeme ho k mouce. Přidáme vajíčka a vypracujeme vláčné hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo, kde ho necháme hodinu kynout.
3
Připravíme si plech s pečicím papírem. Z těsta vypracujeme bagety a uložíme je na pečicí papír. Ještě je necháme 20 minut kynout.
4
Bagety potřeme vajíčkem a dáme je péct do předehřáté trouby na 180 °C. Bagety pečeme asi 20 minut.
5
TIP: Aby byly bagety pěkně nadýchané, přidáme do trouby plech s vodou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
30 min.
Dezerty
před 2 měsíci