Křupavé špaldové bochánky

Ingredience

250 g špaldové mouky (BIO)
150 ml mléka
sušené droždí
1 lžíce krystalového cukru
1 vejce
sůl
1 lžíce olivového oleje
slunečnicová semínka

Postup přípravy

1

Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej. Těsto důkladně zpracujeme a necháme ho na teplém místě vykynout (trvá to cca 1 hodinu).

2

Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do formy.

3

Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů cca 12-15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3