Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Místo moučkového cukru můžete knedlíky posypat cukrem třtinovým.
Z mléka a krupice uvaříme hustou krupicovou kaši a necháme ji vychladnout. Přidáme vejce a postupně přidáváme polohrubou mouku, dokud nám nevznikne těsto, se kterým se nám bude dobře pracovat.
Těsto si na pomoučněném vále vyválíme na placku, cca půl centimetru vysokou. Rozdělíme si ho na dílky o rozměrech 5x5 cm (podle velikosti jahod). Na každý díl položíme jahodu a zabalíme do knedlíku. Ty vhodíme do vroucí vody a vaříme přibližně deset minut.
Po uvaření knedlíky servírujeme polité rozehřátým máslem, a posypané cukrem a nastrouhaným tvarohem.