Recepty Hlavní jídla S masem Krůtí maso na zelí

Ingredience

800 g krůtího stehna (vykošteného)
80 g cibule
50 g slunečnicového oleje
100 g anglické slaniny
kg kysaného zelí (bílého)
150 ml smetany ke šlehání
voda (nebo vývar na podlití)
mletá paprika
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Vykostěná krůtí stehna naklepeme, osolíme a okořeníme a pokapeme olejem. Dáme do lednice na chvilku odležet. Mezitím si připravíme kysané zelí, které pokrájíme, promícháme s pokrájenou cibulí, dáme do pekáčku, zalejeme trochou vývaru, aby zelí nevyschlo a na zelí položíme okořeněné maso. Na maso položíme plátky slaniny, zalejeme šlehačkou, přiklopíme poklici a pečeme nejprve 30 min při 200 st. a pak 30 min při 180 st až je maso krásně opečené. Podáváme buď s bramborovým knedlíkem, nebo s vařeným bramborem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3