Recepty Hlavní jídla S masem Krůtí prsa v listovém těstě s mladou mrkví a hráškem

Ingredience

Krůtí prsa:
500 g krůtích prsou
1 balení listového těsta
3 mrkve
1 hrst čerstvých špenátových listů
250 g mraženého zeleného hrášku
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžička pepře
½ lžičky soli
1 lžíce mleté papriky
150 g brusinkové omáčky (brusinkový džem)
100 g sušených brusinek
½ červené cibule
1 hrst čerstvé petrželky
100 ml zeleninového bujónu
250 ml zakysané smetany
brusinkový džem
Salát:
2 ks římských salátů
2 rajčata
Omáčka vinaigrette:
2 lžíce olivového oleje
½ citronové šťávy
1 špetka soli
mletý černý pepř (podle chuti)
1 lžička plnotučné hořčice

Postup přípravy

1

Celá krůtí prsa rozkrojíme na polovinu a každý díl smažíme na pánvi s olejem zhruba 4 minuty na mírném ohni, vyjmeme a přendáme na talíř.

2

Do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli, blanšírovaný hrášek (přelijeme vroucí vodou, odstavíme na 2 minuty, přendáme do sítka a přelijeme studenou vodou), koření, zeleninový vývar, čerstvý špenát a nadrobno nakrájenou petrželku. Vaříme, dokud mrkev nezměkne (nemá být ale rozvařená) a omáčka nezhoustne.

3

Listové těsto rozložíme na pečicí papír, rozřízneme na polovinu a dáme na něj vychladlou zeleninovou směs, brusinky, krůtí prsa a zavineme. Těsto jemně nařežeme asi ve dvoucentimetrových odstupech. Zbytek těsta rozkrájíme na proužky široké cca 1 cm a položíme navrch. Těsto potřeme bílkem. Pečeme asi 25 minut při teplotě 180 °C, dokud těsto nezhnědne.

4

Podáváme se salátem a s omáčkou vinaigrette. V misce smícháme olej, hořčici, citronovou šťávu a koření.

5

Salát rozebereme na jednotlivé listy, do misky přidáme na čtvrtky nakrájená a umytá rajčata a připravenou omáčku. Vše zlehka promícháme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3