Krůtí sendvič do batůžku

Ingredience

2 krůtí prsa
4 housky
1 červená cibule
petrželka
plnotučná hořčice
mletý černý pepř
sůl
Na marinádu
1 lžíce sójové omáčky
1 špetka drceného chilli
1 špetka čerstvé červené papriky
1 stroužek česneku
1 lžíce vinného octa
½ lžičky tymiánu
olivový olej

Postup přípravy

1

Krůtí prsa očistíme a osušíme. Z obou stran je osolíme a opepříme.

2

V misce smícháme olivový olej s tymiánem, paprikou, chilli, lisovaným česnekem, octem a sojovou omáčkou.

3

Do marinády naložíme maso a necháme ho tam nejméně 3 hodiny.

4

Připravíme si rozpálenou pánev a krůtí prsa smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Pokud máme gril, můžeme je i grilovat.

5

Hotová krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky a necháme je vychladnout.

6

Bulku rozkrojíme na dvě části. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Housku pomažeme hořčicí a položíme na ni krůtí prsa. Pomažeme je hořčicí a posypeme sušenou petrželkou.

7

Poslední vrstvu tvoří na tenké plátky nakrájená cibule a druhá část housky. Sendvič můžeme zabalit do boxu a vyrazit na výlet.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3