Recepty Hlavní jídla S masem Krůtí stehno s česnekem a medem

Ingredience

2 krůtí stehna
250 g rýže
50 g mraženého zeleného hrášku
celý kmín
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
1 lžíce medu
3 stroužky česneku

Postup přípravy

1

V misce rozmícháme olej, med a česnek. Krůtí stehna důkladně osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí. Po té zlehka zasypeme kmínem a necháme maso na 15 minut odpočinout v ledničce.

2

Mezitím začneme klasicky vařit rýži a zhruba v polovině doby k ní jen přidáme hrášek. Troubu si předehřejeme na 150°C a stehna pečeme zhruba 1,5 hodiny, a v průběhu dle potřeby podlijeme trochou vody, aby se nám nic nepřipálilo. Abychom zjistili, zda-li je maso již hotové, píchneme špejlí ke kosti stehna a pokud je šťáva narůžovělá, pečeme dál.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3