Ingredience

2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
voda
3 brambory (velké)
celý kmín
sůl
bobkový list
4 kuličky celého nového koření
6 kuliček pepře
3 vejce (vařená natvrdo)
1 zakysaná smetana
1 smetana na vaření (12%)

Postup přípravy

1

V hrnci si rozpustíme máslo, do kterého přidáme mouku a zlehka ji opečeme. Poté zalijeme studenou vodou a pořádně rozmícháme, aby nám vznikla jíška. Do takto připraveného základu přidáme sůl, zbylé koření, houby pokrájené na plátky, nebo jak jsme zvyklí a brambory nakrájené na kostičky. Polévku vaříme za občasného promíchání, dokud nám brambory nezměknou alespoň 30 min. Jakmile jsou brambory hotové rozmícháme do polévky metličkou zakysanou smetanu a poté i normální a necháme projít varem. Nakonec vsypeme natvrdo uvařená vejce, které si nakrájíme na malinké kostičky. Kdo má rád, může si také přidat do polévky kopr.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept