Recepty Hlavní jídla S masem Kuře na paprice podle tradičního receptu

Ingredience

2 kuřecí stehna
4 kuřecí paličky
40 g anglické slaniny
2 lžíce čerstvé červené papriky
1 lžíce drceného chilli
600 ml kuřecího bujónu
100 ml smetany na vaření
1 cibule
sůl
mletý černý pepř
vepřové sádlo
Na jíšku
30 g másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky

Postup přípravy

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na sádle dozlatova a hotovou slaninu vyjmeme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli necháme na sádle zesklovatět. K cibuli přidáme maso a restujeme.

3

Maso zasypeme sladkou i pálivou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme do měkka, asi 40 minut.

4

Omáčku osolíme, opepříme a necháme vařit. Mezitím si uděláme jíšku. Máslo necháme rozpustit a za stálého míchání do něj nasypeme mouku. Jen krátce provaříme a odstavíme z plotny.

5

Jakmile je omáčka hotová, maso vyndáme a nalijeme do ni jíšku. Důkladně promícháme, vrátíme zpět maso a vaříme do zhoustnutí.

6

Hotovou omáčku odstavíme z plotny a nalijeme do ní smetanu. Zamícháme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3