Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Špejle namočíme do vody, aby během grilování neshořely.
Kuřecí prsa nakrájíme na co nejdelší proužky.
Čerstvou mátu, petrželovou nať, bazalku, jogurt a citrónovou šťávu dáme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Polovinu si odložíme do chladničky. Do zbytku omáčky naložíme nakrájená kuřecí prsa, přikryjeme je potravinovou fólií a necháme marinovat alespoň 30 minut.
Potom proužky kuřecího masa napícháme jako těsnou vlnovku na mokré špejle – alespoň 2–3 proužky masa na jednu špejli, a grilujeme 5 minut z každé strany.
Připravíme si okurkový salát. Okurky nakrájíme na tenoučké plátky. Osolíme je a necháme odpočinout. Mezitím v misce smícháme jablečný ocet, olivový olej, med, 1 lžíci petrželové natě, kopr, prolisovaný česnek a pepř. Odložíme stranou. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Z nasolených okurek odstraníme přebytečnou tekutinu, Přidáme chilli a dresink a pořádně promícháme.
Ihned podáváme s kuřecími špízy, které polijeme zbytkem zelené omáčky a posypeme zbylou petrželovou natí.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.