Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Špejle namočíme do vody, aby během grilování neshořely.
Kuřecí prsa nakrájíme na co nejdelší proužky.
Čerstvou mátu, petrželovou nať, bazalku, jogurt a citrónovou šťávu dáme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Polovinu si odložíme do chladničky. Do zbytku omáčky naložíme nakrájená kuřecí prsa, přikryjeme je potravinovou fólií a necháme marinovat alespoň 30 minut.
Potom proužky kuřecího masa napícháme jako těsnou vlnovku na mokré špejle – alespoň 2–3 proužky masa na jednu špejli, a grilujeme 5 minut z každé strany.
Připravíme si okurkový salát. Okurky nakrájíme na tenoučké plátky. Osolíme je a necháme odpočinout. Mezitím v misce smícháme jablečný ocet, olivový olej, med, 1 lžíci petrželové natě, kopr, prolisovaný česnek a pepř. Odložíme stranou. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Z nasolených okurek odstraníme přebytečnou tekutinu, Přidáme chilli a dresink a pořádně promícháme.
Ihned podáváme s kuřecími špízy, které polijeme zbytkem zelené omáčky a posypeme zbylou petrželovou natí.