Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí cannelloni s krémovou ricottou a špenátem

Ingredience

kuřecí prsa (pečená)
2 hrnky smetany na vaření
1 balení ricotty
1 sáček čerstvých špenátových listů
1 cibule
2 stroužky česneku
12 ks těstoviny cannelloni (trubičky)
1 hrnek rajčatového protlaku
70 g sýra Grana Padano (strouhaného)
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky sušené bazalky
¼ lžičky sušeného oregana
muškátového oříšku
sůl
mletý černý pepř (na dochucení)

Postup přípravy

1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakrájíme cibuli a restujeme ji zhruba 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek, nakrájená kuřecí prsa a pokračujeme v restování po dobu 4 minut.

2

Přidáme smetanu na vaření a mícháme po dobu 2 minut, dokud se veškerá tekutina nevypaří.

3

Přidáme ricottu a vaříme, dokud se ve směsi nerozpustí.

4

Přidáme špenát a vaříme další 2 minuty nebo dokud nezměkne. Poté sundáme pánev ze sporáku a necháme směs vychladnout.

5

Na pečicí fólii rozetřeme rajčatový protlak. Pomocí malé lžičky naplníme cannelloni připravenou směsí. Plněné těstoviny vložíme do připraveného pekáče.

6

Na pečicí fólii rozetřeme rajčatový protlak. Pomocí malé lžičky naplníme cannelloni připravenou směsí. Plněné těstoviny vložíme do připraveného pekáče.

7

Na závěr vše posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme v rozehřáté troubě přibližně 18–20 minut dozlatova. Poté vyndáme pekáč z trouby a necháme vychladnout po dobu asi 3 minut. Těstoviny chutnají skvěle jak v teplé, tak studené variantě.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3