Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí cannelloni s krémovou ricottou a špenátem

Ingredience

1 kuřecí prso (pečené)

2 hrneček smetany na vaření

1 balení ricotta

1 sáček špenátové listy

1 cibule

2 stroužek česneku

12 těstoviny cannelloni (trubičky)

1 hrneček rajčatový protlak

70 g strouhaný sýr (Grana Padano)

1 lžíce olivového oleje

½ lžičky sušená bazalka

¼ lžičky sušené oregano

muškátového oříšku (1/8 lžičky)

sůl

pepř (na dochucení)

Postup přípravy

 alt=
1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakrájíme cibuli a restujeme ji zhruba 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek, nakrájená kuřecí prsa a pokračujeme v restování po dobu 4 minut.

 alt=
2

Přidáme smetanu na vaření a mícháme po dobu 2 minut, dokud se veškerá tekutina nevypaří.

 alt=
3

Přidáme ricottu a vaříme, dokud se ve směsi nerozpustí.

 alt=
4

Přidáme špenát a vaříme další 2 minuty nebo dokud nezměkne. Poté sundáme pánev ze sporáku a necháme směs vychladnout.

 alt=
5

Na pečicí fólii rozetřeme rajčatový protlak. Pomocí malé lžičky naplníme cannelloni připravenou směsí. Plněné těstoviny vložíme do připraveného pekáče.

 alt=
6

Na pečicí fólii rozetřeme rajčatový protlak. Pomocí malé lžičky naplníme cannelloni připravenou směsí. Plněné těstoviny vložíme do připraveného pekáče.

 alt=
7

Na závěr vše posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme v rozehřáté troubě přibližně 18–20 minut dozlatova. Poté vyndáme pekáč z trouby a necháme vychladnout po dobu asi 3 minut. Těstoviny chutnají skvěle jak v teplé, tak studené variantě.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4