Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí fajitas na mexickém pivě s tortillami

Ingredience

2 lžíce sójové omáčky
1 limetka (2 lžíce čerstvé šťávy)
170 ml černého piva (mexického)
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce worcestrové omáčky
3 stroužky česneku
450 g kuřecích prsou (řízků)
1 cibule
1 oranžová paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 špetka soli
1 mletý černý pepř
8 tortill
1 jalapeño paprička
salsa omáčka
zakysaná smetana (nízkotučná)
čerstvý koriandr

Postup přípravy

1

V míse smíchejte sójovou omáčku, limetkovou šťávu, olej, pivo a worchester. Přidejte prolisovaný česnek.

2

Kuře a všechny papriky nakrájejte na širší nudličky.

3

Kuře vložte do pivní marinády (trochu odložte bokem) a nechte hodinu uležet v lednici.

4

V míse smíchejte cibuli, papriky a zbylou marinádu a nechte hodinu odpočívat při pokojové teplotě.

5

Rozehřejte pánev s troškou oleje na středním plameni.

6

Marinované kuře vyndejte z lednice, dosolte, dopepřete a dejte na pánev. Smažte z obou stran asi 2 minuty. Poté oddělejte z pánve stranou.

7

Marinovanou cibuli a papriky dejte na pánev a smažte asi 6 minut, po třech minutách promíchejte.

8

Tortilly rozprostřete na talíře a kuřecí směs po každé z nich rovnoměrně rozetřete. Přidejte směs paprik a cibule.

9

Ozdobte jalapeño papričkami. Můžete servírovat se salsou, zakysanou smetanou a koriandrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3