Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí kousky s broskvovým čatní

Ingredience

4 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
Na broskvové čatní
500 g broskví
1 jablko
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 citron
1 lžička mletého zázvoru
200 ml jablečného octa
130 g třtinového cukru
Drcené koření
1 špetka mletého kmínu
1 špetka mletého kardamomu
1 špetka mleté skořice
1 špetka mletého hřebíčku

Popis

TIP: Pokud chcete čatní uchovat, vařte ho s cukrem dalších 40 minut.

Postup přípravy

1

Kuřecí prsa osolte, opepřete a potřete troškou olivového oleje.

2

Prsa ogrilujte z obou stran dozlatova, z každé asi 10 minut. Maso nesmí být uvnitř syrové.

3

Připravte broskvové čatní: Broskve a jablko oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.

4

Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte.

5

Citron zbavte kůry a dužinu nakrájejte na tenké plátky.

6

Vše dejte do hrnce, přidejte nastrouhaný zázvor, jablečný ocet a vařte pod pokličkou při mírné teplotě asi 30 minut.

7

Poté dochuťte cukrem a kořením.

8

Grilované maso podávejte s broskvovým čatní.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3