Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Všechny přísady na marinádu nechte zahřát na pokojovou teplotu. Poté je smíchejte dohromady.
Marinádou potřete křidýlka a nechte je alespoň 30 minut marinovat.
Rozehřejte troubu na 190 ˚C. Křidýlka vložte do pekáčku spodní stranou vzhůru a pečte je asi 20 minut. Potom je otočte horni stranou vzhůru a pečte dalších přibližně 20 minut. Křidýlka musí být měkká a maso by mělo odpadávat.
Pokud je maso stále tuhé, můžete ho podlít troškou vody, snížit teplotu na 170 °C a péct ještě přibližně 10 minut. Většinou to ale není nutné.
Zatímco se křidýlka pečou, nakrájejte mrkev, papriku a okurku na špalíčky. Dejte je do misky nebo do skleničky.
Do druhé misky připravte dip: Smíchejte zakysanou smetanu, jednu lžíci majonézy a jednu lžíci nasekané pažitky. Osolte a opepřete.
Křidýlka podávejte se zeleninou a dipem ze zakysané smetany.