Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí mini řízečky se špenátovým dipem

Ingredience

Ingredience na dip:
200 g zakysané smetany
250 g mraženého špenátu
50 g mandlí
½ citronu
1 stroužek česneku
muškátový oříšek
30 g nivy
mletý černý pepř
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl
Ingredience na mini řízečky:
600 g kuřecích prsou
2 česneky
mletý černý pepř
hladká mouka
4 vejce
kukuřičná strouhanka (na obalení)
Na smažení
máslo
slunečnicový olej

Popis

Někdy ale i tato velmi jednoduchá úprava masa a zároveň téměř dokonalý recept, který vznikl už za dob Rakouska-Uherska jako řízek vídeňský, omrzí. Pusťte se do přípravy špenátového dipu s mandlemi, který řízečky obalované v kukuřičné strouhance posune do gastronomických výšin.

Postup přípravy

1

Na suché pánvi orestujte mandle a poté je dejte stranou.

2

Na stejné pánvi rozehřejte olej a na něm poduste špenát spolu s prolisovaným česnekem. Dochuťte solí a pepřem a nastrouhejte muškátový oříšek.

3

Do mixéru vložte připravený špenát spolu se zakysanou smetanou, mandlemi, šťávou z ½ citronu a sýrem. Rozmixujte dohladka.

4

Kuřecí prsa nakrájejte na menší nudličky a ochuťte je solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

5

Obalte maso v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a kukuřičné strouhance.

6

V pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje s máslem a na něm smažte řízky dozlatova.

7

Řízky podávejte se špenátovým dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3