Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí na havajský způsob grilované v alobalu

Ingredience

4 kuřecí prsa (bez kůže)
250 ml BBQ omáčky (na dochucení)
565 g kompotovaného ananasu (se šťávou)
2 lžičky sójové omáčky
1 stroužek česneku
1 čerstvá červená paprika
2 cukety (střední)
sůl
mletý černý pepř
alobal

Postup přípravy

1

Odkrojíme 4 dostatečně velké listy alobalu, do kterých později zabalíme kuře a zeleninu.

2

Vyčistíme a umyjeme kuřecí prsa, nakrájíme papriku na kostky a cukety na plátky.

3

V misce promícháme BBQ omáčku s ananasovým džusem, sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem.

4

Kuřecí prsa na obou stranách potřeme omáčkou a necháme marinovat v chladu po dobu alespoň 30 minut.

5

Umístíme marinovaná prsa na listy alobalu, poklademe je plátky ananasu, zeleninou a zabalíme.

6

Grilujeme na střední teplotu po dobu 13–15 minut.

7

Necháme odstát 3–5 minut. Poté rozbalíme alobal.

8

Tip: Zbytky omáčky podávejte jako dip.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3