Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí paličky se žampiony a rýží z jednoho hrnce

Ingredience

700 g kuřecích stehen
1 ks pórku
7 ks žampionů
1 kostka kuřecího bujónu
400 ml vody
1 hrnek rýže
200 ml smetany ke šlehání
50 ml suchého bílého vína
mletá paprika
majoránka
mletý černý pepř
čerstvá petrželka (plocholistá)

Postup přípravy

1

Nejprve osolte kuřecí paličky a okořeňte je sladkou paprikou, mletým pepřem a majoránkou. V tlustostěnné pánvi, ideálně litinové, ve které budete později jídlo i péct, kuřecí paličky ze všech stran zprudka opečte na trošce oleje.

2

Opečené maso přendejte na talíř, z pánve vylijte olej a připečené koření po kuřeti.

3

Nyní do stejné pánve dejte rozpustit máslo a na něm orestujte nakrájené žampiony a pórek, které rovněž osolte.

4

Asi po pěti minutách k zelenině nalijte smetanu, MAGGI Slepičí bujon a bílé víno a nakonec přidejte v cedníku propláchnutou rýži. Vše zamíchejte a opět trochu osolte a opepřete. Pánev přiklopte a vařte na mírném ohni cca 15 minut.

5

Během vaření dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.

6

Po čtvrt hodině na rýži položte opečené kuřecí paličky a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté 20-25 minut.

7

Před podáváním pokrm posypte nasekanou plocholistou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3