Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší bez lepku

Ingredience

Batátovo-kokosová kaše
1 kg sladkých brambor
400 ml kokosového mléka
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
Kuřecí rilettes
2 kuřecí stehna (velká farmářská)
2 kuřecí křídla
500 g červeného vína
440 g vody
sůl
mletý černý pepř
vegeta
Na ozdobu
čerstvá petrželka (nasekaná listová petrželka)

Postup přípravy

1

Troubu rozehřejeme na 150 stupňů. Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme, opepříme a dáme do pekáče

2

Kuřecí kousky zalijeme vínem a vodou a pekáč přikryjeme. Pekáč dáme do trouby a pečeme 4 hodiny

3

Po 4 hodinách pekáč z trouby vyjmeme, vyjmeme z něj kuřecí díly a necháme znovu vychladnout

4

Z kuřecích kousků sejmeme kůži, tu vyhodíme a maso oddělíme od kostí

5

Maso vrátíme do pekáčku výpekem a rozmělníme ho, buď pomocí vidličky, nebo šťouchadla na brambory, na vlákna

6

Batáty oškrábeme a uvaříme je v osolené vodě do měkka. Scedíme vodu a k batátům přidáme kokosové mléko.

7

K batátům prolisujeme česnek a pomocí tyčového mixéru batáty rozmixujeme do kaše.

8

Podle chuti přidáme sůl a pepř a důkladně kaši zamícháme.

9

Servírujeme tak, že nejprve do talíře vložíme kaši. Na ní opatrně položíme vlákna masa se šťávou a nakonec jídlo posyepeme nasekanou listovou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3