Inspiraci z francouzské kuchyně si zamiluje. Jedinečnému spojení červeného vína a jemného kuřecího masa prostě neodoláte.Tesco recepty - čerstvá inspirace.
4 menší cibule
4 kuřecí stehna
150 g žampionů
máslo
300 ml suchého červené víno
300 ml kuřecího vývaru
lžíce rajčatového protlaku
50 g hladké mouky
sůl
pepř
Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na velké kusy a osmažíme ji na pánvi.
Kuřecí stehna obalíme v mouce a přidáme k cibuli společně s čistými žampióny a lžičkou protlaku. Vše podlijeme vínem a necháme krátce povařit. Přidáme vývar a přivedeme k varu.
Směs přendáme do pekáče a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na 190 °C, dokud není maso měkké.
Do hotové omáčky přidáme kousek másla, aby byla jemnější.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.