Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí stehna s mexickou zeleninou

Ingredience

4 kuřecí stehna
mletá paprika
drcené chilli
1 kořen zázvoru
med
olivový olej
1 cibule (střední)
1 zelená paprika
1 čerstvá červená paprika
6 cl tequily (1 panák)
nakládané kukuřičky
100 g konzervovaných červených fazolí
100 g konzervovaných kukuřic
800 g krájených rajčat v rajčatové šťávě (2 plechovky)
1 špetka soli
1 špetka pepře

Popis

Tip: Kuřecí stehna můžete podávat se zeleninou nebo s chlebem. Tímto způsobem můžete upéct i celé kuře.

Postup přípravy

1

Kuřecí stehna naložte do marinády z olivového oleje, sladké mleté papriky, chilli, nastrouhaného zázvoru, medu, soli a pepře. Maso v marinádě nechte 2 hodiny odležet.

2

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na proužky. Papriky zbavte semínek a rovněž je nakrájejte na proužky, přibližně stejně dlouhé jako u cibule.

3

Na pánvi rozehřejte olej. Zprudka na něm opečte stehna po všech stranách, aby se zbarvila dozlatova a maso se zatáhlo. Bude to trvat asi 5 minut.

4

Maso zalijte panákem tequily a nechte vybublat. Maso pak dejte stranou.

5

Do pánve přidejte lžíci oleje. Zprudka na něm orestujte papriku a poté přidejte i cibuli.

6

Nakládané kukuřičky slijte, stejně jako červené fazole. Přidejte je do pánve, přisypte kukuřici (sterilovanou napřed slijte), nakrájená rajčata a promíchejte.

7

Do směsi vložte maso, přikryjte pánev poklicí a nechte vydusit, asi 15 až 20 minut.

8

Kontrolujte, jestli jsou kuřecí stehna uvařená a měkká, zda se maso odlupuje od kosti. Pokud ne, přidejte do směsi trochu vody a ještě poduste. Pak zeleninu případně dochuťte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3