Recepty Polévky Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi
Ingredience
Na polévku
6 kuřecích křídel
2 kuřecí stehna
1 cibule
1/2 celeru + kus na hotovou pelévku
3 mrkev + na hotovou polévku
3 petržele + na hotovou polévku
snítka tymiánu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
sůl a pepř
Na nudle
1 vejce
130 ml mléka
80 g polohrubé mouky
hrst nasekané petržele
špetka strouhaného muškátového oříšku
sůl, pepř
Postup přípravy
1
Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech. Přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer.
2
Pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
3
Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
4
Přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu. Poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala.
5
Vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
6
Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
7
Přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem.
8
Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle.
9
Těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
10
Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
11
Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept