Recepty Polévky Kuřecí vývar

Ingredience

2 kg kuřecího masa (skelet, křidélka, krky)

2 mrkve

1 celer

2 petržele

velkolistá petržel

1 menší pórek

1 cibule

4 stroužky česneku

tymián

3 kuličky nového koření

5 kuliček pepře

špetka soli

2 bobkové listy

1,5 l vody

Postup přípravy

1

Kuřecí maso omyjte, vložte do hrnce, zalijte 1,5 l vody a dejte vařit.

2

Jakmile přijde voda k varu, sesbírejte z hladiny pěnu.

3

Přidejte na větší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a pórek. Přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou, stroužky česneku, velkolistou petržel, tymián, nové koření, pepř, sůl a bobkový list.

4

Vařte na mírném plameni dle potřeby, ideálně však 3 hodiny, dokud se maso nepustí od kostí. Podle potřeby vývar během vaření dolívejte vodou. Pokud chcete mít vývar silnější, s vodou šetřete.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4