Recepty Předkrmy Kvašáky babičky Ludmily

Ingredience

2 kg okurek
křen
4 vinné listy (vinné)
4 listy z ořesáku (z ořešáku)
4 křenové listy (křenové)
4 višňové listy (višňové)
sůl
čerstvý kopr
bobkový list
chilli papričky (beranní roh)
sklenice (velká)

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme nálev - 1 litr vody a 40g soli, přivedeme k varu a necháme vychladnout.

2

Do sklenice postupně navrstvíme okurky, které propícháme vidličkou, aby se do nich dostal lák.

3

Mezi okurky vložíme koření a listy. Zalijeme vychladlým lákem tak, aby všechny okurky byly ponořené, přikryjme plátýnkem a necháme 14 dní v teple kvasit.

4

Po vykvašení uchováváme v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3