Recepty Polévky Květáková polévka s čedarem

Ingredience

1 celý květák

50 g másla

2 šalotky

1 mrkev

2 lžíce hladké mouky

1 l zeleninového vývaru

200 ml smetany 33 %

150 g sýra čedar

plocholistá petržel

100 ml olivového oleje

sůl

pepř

Popis

Tip: Pro pikantní chuť můžete přidat chilli papričky.

Postup přípravy

1

Očištěný květák rozdělte na jednotlivé růžičky a uvařte je ve vodě do měkka. Bude to trvat asi 10 minut.

2

Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte pokrájenou mrkev a dál restujte.

3

Zeleninu zaprašte moukou, osmažte a zalijte zeleninovým vývarem.

4

Přidejte předvařený květák a vše rozmixujte v jemný krém.

5

Na závěr do polévky vmíchejte smetanu.

6

Dochuťte solí a pepřem, ozdobte nastrouhaným čedarem a petrželkou, zakápněte olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4